Pogosta vprašanja


Katere so prednosti vaših vgradnih omar pred konkurenco?
Nismo omejeni na lastne standarde! Prepričani smo da morata biti zadovoljni obe strani, tako vi kot kupec, kot mi proizvajalec. Omare ne boste kupovali vsak mesec, zato je potrebno, da skupaj vsaj v grobem, že pred izdelavo, določimo namen omare, ter tako optimalni izkoristek in postavitev notranjosti. Včasih je to zelo težko, vendar se trudimo. Zadovoljstvo pomeni funkcionalnost, kvaliteto in izgled izdelka, ki ste si jo zaželeli in zamislili. Z naše strani to dosegamo z lastno znamko in oblikovanjem aluminijastih profilov, ki sestavljajo skelet drsnih vrat vsake vgradne omare. Vsak izdelek je unikat in velikokrat, v izpolnjevanju zelja, posegamo po novih inovacijah in idejah.

Ne odkrivamo ponovno tople vode, je pa zelo malo idej in želja ki nam jih ne uspe izpolniti! Ravno zaradi tega je vsak izdelek unikat in lep dodatek prostoru. Prostor ne želimo samo zapolniti, temveč ga estetsko tudi dopolniti.

Pri nas beseda ” standardno” ne pomeni nic. Vse je po meri!

Ne ustavljamo se pri lastnih barvnih kartah ali materialih. Prek treh največjih dobaviteljev iveralov in ostalega, lahko ponudimo prek 600 pastelnih barv in 500 lesnih dekorjev. Če vam to ni dovolj pa prelistamo še RAL barvno karto.

Vsega zgoraj naštetega v enem paketu pri konkurenci težko najdete.

Kje lahko vidim vaše izdelke?
Del naše ponudbe lahko vidite v našem salonu na sedežu podjetja v Škofji Loki. Ker ne pečemo kruha, tudi nismo cel dan prisotni v salonu. Oglejte si naš delovnih na prvi strani. Za obiske in svetovanja izven delovnika nas pa kar pokličite, da vam organiziramo ogled

Na kakšno podlago lahko montiram vašo vgradno omaro?
Našo garderobno vgradno omaro ali pa samo drsna vrata lahko montiramo na vse vrste talnih oblog (parket, laminat, vinil, preprogo, beton, ploščice…). V estrihu imate lahko tudi talno vodno ali električno ogrevanje. Naše spodnje vodilo se lepi na tla in ne zahteva vrtanja. Tako ste lahko brez skrbi.

Kako lahko pridem do ponudbe za vašo vgradno omaro in kako jo lahko naročim?
Zelo enostavno. Danes smo že skoraj vsi pismeni na računalniku. Pošljite nam E-mail s ključnimi podatki kakšno omaro si želite ali izpolnite kontaktni obrazec na naši spletni strani. Seveda bomo veseli tudi vašega telefonskega klica. V nekaj dneh vas bomo kontaktirali za morebitna dodatna vprašanja, in vam pripravili najboljšo ponudbo za vaš prostor.

Kakšne so standardne velikosti vgradnih omar, ki jih imate na zalogi?
Standarda ni! Držimo se obljube, da vgradno garderobno omaro najbolje prilagodimo prostoru in željam kupca, zato jih ne delamo na zalogo. Vse vgradne omare so narejene po meri.

Ali mi lahko naredite drsna vrata za garderobno omaro po meri?
Absolutno. Vsa naša drsna vrata so narejena izključno po meri, da se najbolje prilegajo prostoru. V kolikor želite ohraniti vašo staro notranjost omare, se lahko izdelajo nova drsna vrata.

Ali lahko prilagodite izgled drsnih vrat (delitev vrat) glede na naše želje, ali obstajajo samo možnosti, ki jih imate predstavljene na vaši spletni strani?

Vsekakor! Delilne letve lahko v vrata vgradimo horizontalno, vertikalno ali poševno. Med seboj jih lahko tudi križamo, saj smo prvi na svetovnem trgu razvili posebno asimetrično delilno letev, ki nam v takem primeru omogoča tudi estetski izgled. Če že veste kakšen izgled si želite, bo najbolje da nam pošljete skico ali nas pokličete, da preverimo možnosti izdelave drsnih vrat in pripravimo ponudbo. V drsna vrata vam lahko vgradimo tudi talno ali stensko oblogo, da tako navežemo povezavo na prostor.

Pri vgradni omari si želim imeti drsna vrata, vendar ne želim poškodovati talne površine. Ali pri vas obstaja tak sistem drsnih vrat?
V našem prodajnem programu vam ponujamo 2 sistema vgradnje spodnjega vodila. Lahko ga vgradimo v talno površino, če želimo da je vodilo čim manj opazno. Lahko pa ga z obojestranskim lepilom nalepimo na talno površino in je tako ne poškodujemo. Vodilo je kasneje možno odlepiti.

V vašem primeru bi se tako odločili za slednjo možnost.

Ali nam lahko pomagate svetovati glede izgleda drsnih vrat?
V podjetju Matoma smo razvili spletni program Izriši svoja drsna vrata, kjer lahko izrišete izgled drsnih vrat. Kombinirate lahko različne materiale, barve in oblike. Za dodaten nasvet nas pokličite in z veseljem bomo pomagali.

Kaj je odprtina?
Odprtina je prostor, kamor se namesti vgradno omaro.

Kako visoka in široka drsna vrata lahko naredite?
Pri nas vam lahko naredimo drsna vrata poljubne širine. V višino pa je omejitev približno 3,8 metra, če želimo še zagotoviti varna drsna vrata. Pri širini je treba opozoriti, da je dolžina posameznega vodila 5,95m. V primeru, da potrebujete širša vrata, vodilo sestavimo iz dveh ali več kosov.

Kaj pomeni od stene do stene?
Od stene do stene pomeni, da garderobna omara pride po vsej sobi od ene stene do druge.

Ali je težko namestiti drsna vrata?
Vsi sestavni deli drsnih vrat so že pred montažo prilagojeni na točne dimenzije prostora kamor bodo postavljena. Zato usposobljenemu delavcu montaža ne predstavlja nobenega problema. Povprečen čas za montažo treh drsnih vrat (od stene do stene) traja približno 2-3 uri. Za zaščitno letev ob steni pa še dodatne 1,5 ure.

V kolikem času mi lahko naredite vgradno omaro?
Naš standardni dobavni rok je tri delovne tedne. V primeru zahtevnejših, nestandardnih naročil, pa je rok lahko daljši. Točen dobavni rok, katerega se tudi držimo, določimo za vsako ponudbo posebej.

Želim kupiti vgradno omaro z drsnimi vrati, ki bi vsebovala barvno steklo, vendar me skrbi za varnost moje 2 leti stare hčerke. Ali so taka vrata dovolj varna?

Ja. Vsa barvna stekla v našem prodajnem programu so izredno varna, saj so na zadnji strani prevlečena s posebnim slojem polipropilenskega filma za varnost. Le ta v primeru razbitja stekla zagotavlja, da se delci stekla obdržijo na tem filmu in tako zmanjšuje možnost poškodb.

Kakšna je razlika med drsnimi vrati za garderobno omaro in drsnimi vrati za delitev prostora?
V podjetju Matoma smo zasnovali univerzalne aluminijaste profile, ki so dovolj kompaktni in funkcijsko ustrezni za obe vrsti aplikacij. Razlika je le pri polnilih. Pri drsnih vratih za garderobno omaro smo pri izbiri polnil manj omejeni, saj se vrata vidijo le iz ene strani. Pri drsnih vratih ki se jih uporablja za delitev prostora pa moramo izbrati polnila, ki so na obeh straneh estetsko obdelana.

Kje lahko uporabim drsna vrata?
Drsna vrata imajo skoraj neomejeno število aplikacij:
– garderobne in vgradne omare,
– mansardni prostori in prostori pod stopnicami,
– predelne stene in kot nadomestilo vrat.

Matoma d.o.o. - Vgradne omare | Pogosta vprašanja